Ik zonder jou

Ik zonder jou is een installatie in wording.
Ik zonder jou handelt over het proces van het hervinden van identiteit.

Tijdens je leven neem je allerlei rollen aan – dochter, kleindochter, nichtje, zus, vriendin, geliefde, partner, collega, moeder, tante. Op een gegeven moment vallen rollen weg. Soms vallen zelfs àlle rollen weg.

Hoe verhoudt de vorming van je identiteit zich tot de verwachting van anderen? In hoeverre pas je je houding en gedrag aan? Wat doe je of laat je om erbij te horen? Wat wil je eigenlijk zelf? Wie ben jij, zonder moeder, geliefde, kind? 

Reflectie

In Reflectie zijn, in de lijst van de spiegel, talloze brieven, rekeningen, foto’s en herinneringen gestoken, als symbool voor je verschillende rollen. Het zijn er zoveel totdat je jezelf niet meer ziet. Ze zijn omgekeerd – het zijn reflecties van je rollen. Dan vallen rollen weg. En alles wat wegvalt, toont uiteindelijk iets meer van jezelf.

Je ontmoet jezelf, los van alles.

Samenloop #2

Reflectie is tot en met 2 juli te zien in Samenloop #2 in Kunstzaal de Bron in Den Haag. Deze expositie, samengesteld door Bruno van den Elshout en mij, toont de mens in al diens verschijningsvormen en nodigt uit tot ontmoeting.
Samenloop #2 is elke weekend van 13-17 uur te bekijken, of op afspraak of als de vlag uithangt.

Meer lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *