Over Aletha


Aandachtig. Hartelijk. Objectief. Verbindend. Creërend.

Brengt het echte verhaal in beeld en zoekt naar de sprankeling in ogen.

Als organisatieadviseur, sparringpartner, interventiebegeleider, zakelijk tekenaar, opsteller of coach breng ik mensen in beweging.

En meestal is daarvoor iets anders nodig dan dat je gewend bent.

 

Organisaties veranderen…

Communicatie bij veranderingen luistert nauw. Begrijpen we elkaar wel écht? Kennen we elkaars verhaal? Kennen we de bedoeling? Weet jij wat ik nodig heb?

Ik sta managers én medewerkers bij in hun communicatievaardigheden. De kracht van het beeld, vaak voorbij de woorden, zet ik daarbij in als coachingsinstrument en om trajecten en projecten te faciliteren. Ik ontdek blokkades, soms bij jezelf, soms in de organisatie. Ik zie patronen en systemen, en verhalen die eerst gehoord moeten worden voordat er iets nieuws kan ontstaan. Als systemisch coach kijk ik met je mee naar waar het niet lekker stroomt, welk verhaal daaronder ligt en waar ruimte voor beweging kan ontstaan.

… en mensen ook.

Ervaar je een blokkade in je persoonlijke leven? Heb je een verlangen dat je wil realiseren? Je kunt bij mij terecht voor coaching, voor familieopstellingen en workshops.

Ooit…

In 1992 studeerde ik af als museoloog, waarbij ik me specialiseerde in museumcommunicatie – verhalen die het waard zijn gehoord te worden. Bij de Rijksarchiefdienst legde ik begin jaren ’90 de basis voor de professionalisering van public relations en educatie en werkte ik mee aan de eerste fusies in het archiefwezen. Daar ontstond mijn liefde voor communicatie in veranderingstrajecten, verdiept bij de Belastingdienst, bij een aantal gemeenten en bij het Ministerie van Economische Zaken. Daarna ging ik verder als Zelfstandig Professional, met hart voor de Publieke Zaak. Met een voet binnen, met een voet buiten. Organisatorische vraagstukken, communicatieve kracht, strategisch inzicht, kennis van het overheidsdomein, een breed netwerk, gevoel voor wat werkelijk speelt, veel creativiteit,  handige handen.

… altijd groeiend.

Mijn talent ligt in bovenhalen wat het echte verhaal is en daarmee beweging creëren. Uiteraard raakt dat aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ook ik had een wake-upcall nodig om mijn wezenlijke talent te ontdekken en te exploreren. Nu ik mijn eigen verhaal ken, gaat mijn creativiteit stromen. In september 2017 start ik met The Artist Way om de kunstenaar in mij vrij spel te geven.

Klikt het?

Ik ben altijd te porren voor een goed gesprek. Wil je met mij van gedachten wisselen over de transitie van je organisatie, over het verbeelden van je plan, project of proces, of wil je ervaren wat ik als systemisch coach voor jou of je organisatie kan betekenen, zorg dan voor een goede kop koffie. Dat is alles!

Volgens anderen:

  • De kracht van Aletha is haar zachte invoelingsvermogen en haar puurheid in combinatie met haar rust. Ik heb Aletha mogen meemaken als opsteller en ik heb dit als prettig en inzichtgevend ervaren. Aletha biedt een veilige bedding waar emoties vrij mogen stromen. De sfeer in de hele groep voelde prettig. Een aanrader! – EvL
  • Aletha is een goede strategisch communicatieadviseur. Ze is zeer toegankelijk, down to earth en zeer betrokken. Ze is in staat in korte tijd de organisatie te doorgronden en komt met passende adviezen. Daarnaast is ze niet te beroerd om ook haar handen uit de mouwen te steken, hiermee wint ze enorme goodwill bij de collega’s. – MP
  • Haar aanbod om voor mij een visual te maken ter ondersteuning van een pitch heb ik met beide handen aangegrepen. Tijdens ons gesprek, dat als input moest dienen voor de visual, luisterde ze niet alleen naar mijn verhaal maar wist ze ook de juiste vragen te stellen waardoor ze de essentie van het verhaal weet om te zetten in een korte en krachtige visual. Helemaal happy met het resultaat! Dank je wel voor je tijd, je adviezen en de geweldige tekening Aletha. – TH

Deze review ontving ik van Miranda Straten, kunstenaar met een enorm atelier en een berg aan ideeën, materialen en projecten. Ik heb haar een dag lang bijgestaan in het bepalen van een nieuwe ordening, en dit ontving ik nadien: