Complimentje!

Het is vandaag de uitgelezen dag om een compliment te geven. Twee jaar geleden maakte ik een free printable  om op kantoor op te hangen, en die is uiteraard nog steeds bruikbaar. Maar omdat het vandaag zondag is, geef ik je een ander idee. Wat trouwens óók bruikbaar is voor je team, morgen.

Verzamel de kinderen, aanhang, buren, en/of een stel vrienden of familieleden om tafel en geef iedereen een leeg vel papier en een gekleurde stift. Vraag iedereen zijn of haar naam onderaan de pagina te schrijven. Geef vervolgens het papier door naar rechts. Degene naast je schrijft nu bovenaan het vel iets voor je op: een eigenschap die hij of zij waardeert, een vaardigheid, een karaktertrek, iets complimenteus.

Daarna wordt het beschrevene naar achteren omgevouwen, zodat het niet meer leesbaar is. Je geeft het papier weer door naar rechts, die buur schrijft ook iets op over jou (want die leest onderaan wiens papier het is) en vouwt dat weer verder naar achteren. Zo gaat het door totdat je papier weer bij jou is. Je neemt het in ontvangst en wacht totdat iedereen het zijne/hare heeft. Nog niet lezen!

Je wacht een minuutje in stilte en neemt je voor alle complimenten voor waar aan te nemen. Ze zijn recht uit het hart gegeven en een dergelijk cadeau neem je natuurlijk van harte aan. Ook al vind je het nog zo vanzelfsprekend, snap je niet wat er nou zo bijzonder aan is, of ben je het hartgrondig oneens.

Vouw het papier langzaam over en lees aandachtig wat er over je geschreven wordt. Het blijft stil. Als je klaar bent, kijk je de kring rondt en bedankt iedereen met je ogen.

Het is echt waar. Je verdient deze complimenten. Geniet ervan. En neem desgewenst een Fishermans Friend.

Fijne dag!

 

Meer lezen?