Pas op: verslavend!

Ken je Pakje Kunst? In musea, boekwinkels, galerieën, restaurants door het hele land staan verbouwde sigarettenautomaten. Om ze te redden, en van een plezieriger doel te voorzien, kun je uit zo’n automaat een Pakje Kunst trekken. Voor 2×2 euro ben je de bezitter van een uniek kunstwerk in miniformaat. Het trekken van zo’n pakje is een waar genot. Een verzameling kunst aanleggen kan dus ook met een bescheiden portemonnee en binnen de kortste keren ben je de directeur van je eigen museum. Pas op: verslavend.

 

In Den Haag vind je een Pakje Kunst automaat bij Make It Art Worthy. En je loopt nu kans daarin een klein kunstwerk van mij aan te treffen. Voor deze ronde maakte ik abstracte figuurtjes uit wollen dekens. Een deken staat voor mij voor koestering, warmte, veiligheid, aandacht. De dekens zijn geknipt en gekookt in zeepwater, waardoor ze vervilt zijn. Ik heb een tekst verwerkt in het figuurtje en het dichtgenaaid met gouddraad. Goud staat voor heling. Laat je verrassen door wat het met je doet! Neem het figuurtje in je hand, voel de warmte en de boodschap.

 

Deze wollen figuurtjes zijn ontstaan doordat ik uit een deken een vrouwenlijn maakte. Zeven figuren die mij en de zes generaties voor mij representeren. Met een koord bij elkaar gebracht en door die lijn met elkaar verbonden. Hierin komt mijn werk als familieopsteller en systemisch coach samen met mijn kunstenaarschap.

Kunst kopen? Kan!
Je kunt een voorouderlijn – 7 figuren met een wollen koord – bij mij bestellen. Ik maak deze op verzoek, zodat ze goed afgestemd zijn op de ontvanger. Bestel dus tijdig, als je het cadeau wil geven. De prijs hiervan is €45.

Wil je liever een klein figuurtje, zoals die in de Pakjes Kunst zitten? Deze kun je bij mij bestellen voor €6 per stuk. Ze zijn allemaal verschillend (formaat, uitvoering, boodschap) dus ik kies er een voor je uit -afgestemd en wel.

De smaak te pakken van Pakje Kunst en je hebt geen automaat in je buurt, óf je wilt juist een Pakje uit een willekeurige regio ontvangen? Bestel deze dan via Pakje Kunst.

Pakje Kunst is een initiatief van RoNalt  Schrauwen. Er doen ruim 1000 kunstenaars mee in ruim 30 steden en dat aantal groeit nog steeds.

Meer lezen?