Aanbod

Verandercommunicatie

In verandertrajecten is aandacht voor communicatie tussen management en medewerkers broodnodig. Ik begin bij het begin: managers nemen hun leiderschap en dus hun communicatieverantwoordelijkheid serieus, medewerkers vinden een luisterend oor. Communicatie is van iedereen en alles is communicatie. Je haalt mij erbij als je onvoldoende tijd of capaciteit hebt, als je op een blinde vlek of blokkade stuit of als het gewoon (nog) niet je fort is. Ik strijk rimpels glad, ontwar de boel en hak zo nodig knopen door. Als ik weg ben, moet het nog steeds lekker lopen. Daarom werk ik coachend: je (medewerker) doet het zelf, met mijn tips en adviezen.

Communicatieplannen zijn ‘uit’. Toch wil je houvast. Ik teken het voor je uit of ontwikkel met jou een aansprekende strategie en aanpak die op één A-4 tje past. Ik werk met hoofd, hart en handen. Dat betekent dat er onder alle communicatie een gedegen strategie ligt, maar dat de uitvoering bij mij ook in goede handen is. Ik werk met energie, aandacht, vertrouwen en creativiteit. Dat kunnen brainstormsessies zijn, maar ook evenementen voor het hele bedrijf of een interview dat wérkelijk gelezen wordt.

Visuele communicatie

Tekst is belangrijk, maar beelden spreken nog meer. De combinatie is helemaal sterk. Ik werk daarom veel met Visual Notes. Visual Notes kun je gebruiken om een visie mee te ontwikkelen, dialogen te voeren, processen te ontwikkelen, evenementen te verslaan en communicatie te verhelderen. Ook het ongezegde komt ermee op tafel- en ik help je om dat vervolgens concreet te maken.

Systemisch werk

Doordat ik geschoold ben in familie- en organisatieopstellingen, kijk ik met een systemische blik naar je veranderproces. Ik kan je helpen patronen zichtbaar te maken en blokkades op te sporen. Met een opstelling – zo nodig met de koffiekopjes op tafel, of we gaan tekenen – krijgen we inzicht in de onderstroom. Vraag je je af waarom iets steeds niet lukt, waarom je in kringetjes loopt of waarom die ene persoon je altijd weet te raken? Dat zijn prachtige vragen voor systemisch werk. En dat kan heel persoonlijk zijn, maar ook gericht op de organisatie.

Altijd wat extra

Huur je me in voor het een, dan krijg je het ander er bij. Het versterkt elkaar. Wat voorbeelden: een plaat van mijn hand maakt ook de onderstroom zichtbaar en kan een interventie zijn in een veranderproces. Een communicatiestrategie komt tekenend tot stand en slaagt als we met een systemische bril hebben gekeken naar de geschiedenis van het veranderproces. Het kan zijn dat ik in jou of in je organisatie een patroon zie waardoor je niet voor elkaar krijgt wat je wil. Ik laat je dan ervaren wat wel werkt. Een visiesessie faciliteer ik met tekeningen, voor een teamcoaching kan een organisatieopstelling een passende interventie zijn.

Naast – en soms binnen – de verandertrajecten coach ik ook individueel, en geef ik systemische en creatieve workshops. En ik maak hemelse chocodadelballetjes. En doosjes geluk, en andere fijne kunst.

Natuurlijk heb ik ook algemene voorwaarden. Je kunt maar duidelijk zijn.