Workshop Papercraft

Mijn handen willen maken. Iets waar ik blij van wordt, op een manier die mij ontspant. Creëren zorgt voor aarding, voor het gevoel iets bij te dragen, een gevoel van authenticiteit. Schoonheid zorgt voor ontspanning, voor voeding, voor inspiratie. Zelfgemaakt is een label voor: ik heb moeite gedaan, dit is geen 13 in een dozijn, dit is bijzonder. Of het nu een schilderij is om je huis mee te versieren of een ander in het zonnetje te zetten, een breiwerk waarmee je een ander verwarmt of nog mooier maakt, een ketting waarmee je jezelf versiert of een ander zichzelf mee laat uitdrukken, een taart die je bakt voor een feestje: elke creatie heeft een boodschap van aandacht. Voor jezelf én voor de ander. Uniek, net als jij.

Ik houd van papier. Papier is mijn voornaamste materiaal, mijn olieverf, mijn klei. Ik verzamel, orden, herorden, voeg toe, laat weg, laat iets nieuws zich ontvouwen. En ik houd van duurzaam, recycling en upcycling: van niets iets maken. En zo kan het gebeuren dat ik met een van mijn favoriete tijdschriften, Flow magazine, voor mijn neus zit. Een van de kenmerkende aspecten ervan is hun liefde voor papier. Verschillende papiersoorten, en wat je ermee kan doen, maken het tot een ideaal tijdschrift voor papierliefhebbers. Ik heb het niet over de inhoud, hoewel van mindful leven, tijd voor jezelf en genieten van het leven niemand minder wordt, maar mij gaat het vooral om de vormgeving ervan. Originele illustraties, prachtige plaatjes en leuke lettertypes. Een Flow ligt dan bij mij ook niet lang in de tijdschriftenbak.

Ik máák er wat van, en ook véél: enveloppen, cadeauzakjes, slingers, cocktailprikkers, verjaardagskaarten, doosjes, tabbladen, boekwijzers… en als alles opgebruikt is, confetti. Daar sier ik menig feestje, pakje en tafel mee op. En dan willen mensen graag weten, hoe ik dat gedaan heb.

 

Als jij dat nou ook wil weten, geef je dan op voor een workshop. Papercraft heb ik het genoemd. In 3 uur leer je om van je favoriete tijdschrift (er zijn meer mooie bladen!) een stapel goodies te maken. Daarvoor hoef je niet extreem creatief of handig te zijn! Je vindt het vooral leuk om van niets iets te maken en je vindt het zonde om die mooie tijdschriften (kalenders, plaatjesboeken) zomaar weg te gooien. We werken aan een tafel vol materiaal waarmee je je eigen creaties kunt maken en verfraaien. Je krijgt zoveel inspiratie, dat je voortaan zelfs geen reclamefolder meer inkijkt zonder te bedenken wat je daarvan kunt maken voordat je ‘ m weggooit. Je doet een aantal handigheidjes op en je krijgt een aantal basisbenodigdheden mee om thuis verder mee te werken. Om je een indruk te geven, maakte ik een filmpje.

Je vindt de workshops in de kalender, en ik kan ze daarbuiten ook voor jouw eigen groep geven. Dan kunnen we ook met een thema werken zoals natuur, kunst, vintage, dieren, jubileum, reizen, duurzaam leven. Of je organiseert een workshop ter ere van een gelegenheid: teambuilding, training, jubileum  of huwelijk. Stuur me een bericht en ik maak een aanbod en offerte op maat, geheel aangepast aan jullie eigen wensen.

Meer lezen?